Contes

Els nostres contes fusionen el teatre musical, la ficció sonora i l’audiollibre. L’aventura comença amb un concurs de redacció a les escoles i acaba amb una experiència ideal per fer volar la imaginació lluny de les pantalles.

Vols escoltar-los? Navega per les pestanyes per descobrir-los tots!

habitacio-magica

Aquesta és la història de l’Anna, una nena de 10 anys desperta i molt aficionada a les tecnologies. El que l’Anna no sap és que està a punt de passar tot l’estiu a casa els avis sense cap mena de tecnologia: ni mòbil, ni tauleta, ni res. Se’n sortirà?

SABER-NE MÉS
capitol

La Marina troba un diari vell mentre fa neteja de la prestatgeria. És de la seva besàvia, qui resultava tenir un secret molt ben guardat. Malauradament està a mig escriure: queda ben bé un capítol per tancar…

SABER-NE MÉS
ingredients

La Clàudia ha citat a la Carla perquè té les coordenades d’un tresor. Gel hidroalcohòlic, @terraplana2012, forocoches, Miguel Bosé… Una exploració musical conspiranoica en plena onada de Covid-19. Què pot sortir malament?

SABER-NE MÉS

Vols que la teva història aparegui a Conte Viu?

PARTICIPA

El nostre procés

D’ON SURTEN ELS CONTES?

Cada cert temps conte viU obre un concurs de redacció de contes per a infants d’entre 6 i 12 anys per seleccionar els contes que publicarem en la següent edició. Des que els rebem fins que els publiquem, els contes passen per tot un seguit de processos per assegurar la millor qualitat sonora, musical i interpretativa possible.

Actualment estem preparant els contes de la segona edició. Pots passejar pel mapa de més avall per saber exactament en quina etapa del procés estem.

CONCURS CONTES SELECCIÓ ESCALETA 1ª VERSIÓ DEL GUIÓ CÀSTINGS ASSAJOS GRAVACIÓ MESCLA CONTROL MASTER PREPARACIÓ SUPORT DISTRIBUCIÓ 1ª VERSIÓ CANÇONS MAQUETES PARTITURES GRAVACIÓ I EDICIÓ DE FOLEYS DISSENY SONOR DISSENY

INFO Passa el cursor per sobre les parades per saber què fem a cada estació

CONCURS CONTES Cada cert temps realitzem un concurs de contes per infants d'entre 6 i 12 anys per escollir el conte de la següent edició.

SELECCIÓ Ens encanta llegir les propostes que rebem! Al final hem d'escollir, no només valorant l'originalitat dels contes, sinó també la dificultat d'adaptació als formats finals.

ESCALETA Quan tenim els contes seleccionats en fem un esquema bàsic de les històries i els seus personatges, que ens servirà per determinar les necessitats del projecte.

1ª VERSIÓ DEL GUIÓ La primera versió mai és la definitiva, però ja té alguns dels diàlegs que acabaran a la gravació final. I més important, ens avança material per al càsting de veus.

CÀSTINGS En aquest procés s'escullen els actors de veu i els músics. Fem vàries etapes de selecció per assegurar que cada personatge té la veu que més li escau.

ASSAJOS Un cop tenim als actors, intèrprets, música i guió, és el moment de practicar. Hem de pulir tots els detalls abans d'anar a l'estudi de gravació.

GRAVACIÓ En menys d'una setmana haurà passat tothom per l'estudi. És molt emocionant sentir de cop el projecte cobrant vida, i alhora molt exigent. Ànims!

MESCLA La feina no acaba a l'estudi de gravació. Encara queda regular els volums, editar els efectes, corregir els errors... I més important, afegir els ambients!

CONTROL Els nostres rondallaires ens donen feedback de les primeres versions de l'audioconte. És molt important per nosaltres la valoració externa per corregir errors no detectats.

MÀSTER Un cop ha superat el control de qualitat, l'audioconte s'ha d'enllestir per a cada plataforma, cadascuna amb el seu propi requisit de volum i format.

PREPARACIÓ SUPORT L'audioconte s'ajunta amb les imatges, els dibuixos i els vídeos i es preparen els suports digitals que es distribuiran a totes les plataformes.

DISTRIBUCIÓ És el moment de publicar l'audioconte al món! A partir d'aquest moment estarà disponible per escoltar a YouTube, Spotify, SoundCloud, Tidal... i més!

1ª VERSIÓ CANÇONS Les primeres cançons es creen sense un guió definitiu, per això és molt important la comunicació entre el departament musical i direcció.

MAQUETES Algunes seccions del guió es converteixen en cançons. Altres s'acompanyen amb música instrumental. Tota la música es genera digitalment per fer-ne proves.

PARTITURES De les músiques definitives se'n preparen les partitures. Els músics i cantants les necessitaran per saber com interpretar les notes de les cançons.

GRAVACIÓ I EDICIÓ DE FOLEYS Alguns dels ambients es graven a l'exterior. Altres, en estudi. Hi ha molta creativitat, alguns dels sons es creen amb objectes que no t'imaginaries!

DISSENY SONOR Abans d'ajuntar els ambients amb la resta del projecte s'han de preparar. S'editen i es modifiquen perquè sonin amb el caràcter adequat en cada moment.

DISSENY L'equip de disseny es posa en marxa! En aquesta etapa es preparen les imatges, els dibuixos i els vídeos que acompanyaran visualment a l'audioconte.

metro
metro-popup metro
metro-popup metro
metro-popup metro
metro-popup metro
metro-popup metro

PROPERA PARADA La informació més actualitzada sobre els nostres audiocontes!

MART Una petita astronauta es prepara per al viatge de la seva vida.

Conte original d'Ona Sánchez.